fbpx

pictat manual

 • Maica Domnului Czestochowa

  370 lei

  Maica Domnului Czestochowa

  Descriere: Ferecătura icoanelor datează din perioada bizantină. În acest fel icoanelor le era conferit un aer de maiestuozitateși ținută imperială. Ferecătură era lucrată în argint și aur, iar icoanele se găseau doar în marile catedrale ale imperiului.  Erminia (canonul) picturii bzantine precizează foarte clar că icoana trebuie pictată integral.

  Tehnică: Ferecătura este o placă din metal (aur, argint ), sculptată manual în tehnica cizelurii. Pictată pe blat din lemn de tei, ranforsat cu pană, în coadă de rândunică.

  Icoana: Maica Domnului Czestochowa, cunoscută și ca ”Maica Domnului Neagra”, are o istorie de mai bine șase sute de ani. Este numită Neagra, deoarece biserica în care era așezată a ars, iar icoana a scăpat, rămânând ușor înnegrită. Cicatricile de pe obrazul Maicii Domnului amintesc de momentul în care păgânii, jefuind mănăstirea în care se afla icoana, căruțele lor nu au vrut să se mai urnească. Au coborât lucrurile rând pe rând, iar după ce au dat jos și icoana, roțile s-au mișcat. Un soldat a tăiat icoana cu sabia de două ori, iar a treia oară a căzut secerat. Mai bine de un million de polonezi sunt creștini ortodocși, iar poporul polonez este, alături de noi, românii, printre cele mai credincioase popoare din Europa. Czestochowa este un loc de mare încărcătură duhovnicească, prețuit în întreaga creștinătate.

  Materiale: lemn, ,cupru, argint, aur, catifea din bumbac, pietre semiprețioase

  Garanție: Icoana este însoțită de certificat de autenticitate

  Proveniență: atelierul lui Piotr din Polonia

  Sfatul arhitectului: Aveți în față un produs meșteșugăresc, un adevărat odor bisericesc care va străjui căminul dumneavoastră. Este un produs care nu se deteriorează în timp și constituie moștenire de familie.